اب لیمو طبیعی در درمان 220بیماری تاثیر مستقیم دارد و اگر بصورت غیر طبیعی تهیه گردد نه تنها خواص درمانی و غذایی ندارد بلکه موجب بسیاری از بیماریها از جمله سیروز کبدی ,سرطانهای مختلف و بیماریهای کلیوی و بسیاری دیگر از بیماریها می گردد.
مهمترین موردی که یک مصرفکننده باید به ان توجه کند رنگ طبیعی ابلیموست که طبق استاندارد اداره کل استاندارد ایران زرد یا زرد کهربائی و دیگر خصائص ان ازجمله طعم طبیعی لیمو که ترشی مایل به کمی تلخی که ناشی از اسانسهای موجود در پوست بمقدار 5/0گرم در لیتر است میباشد.اسانسهای روغنی موجود در پوست که موقع اب گیری وارد ابلیمو میگردد خود خواص ضد عفونیکننده زیاد داشته ونیز مانند حفاظی ویتامین ث موجود در انرا حفظ میکند.از دیگر مشخصات یک ابلیموی طبیعی بوی ان است که باید دارای بوی طبیعی لیمو ترش باشد دیگر لرد یا مواد جامد محلول در ان بوده که متاسفانه عوام فکر میکنند که در ابلیمو هر چه کمتر باشد بهتر است ولی از لحاظ استاندارد حداقل ان باید 8گرم در لیتر و حداکثری ندارد و بستگی به کیفیت لیمو و طبیعی بودن ابلیمو است مقداری نیز که در ته شیشه ته نشین می گردد.
خواص ابلیمو در هضم غذا :
اسید موجود در معده موجب تسریع فرایند تجزیه مواد غذایی می شود، به همین دلیل معده انسان مملو از اسید است. میان سن و مقدار اسید معده رابطه معکوس وجود دارد و افزایش سن منجر به کاهش میزان اسید میشود. در نتیجه، بدن هر فرد برای جبران این کاهش نیاز به مکملهایی دارد. اسید موجود در لیموها مانند اسید معده در تجزیه غذا سودمند هستند؛ به همین دلیل نوشیدن ابلیمو می تواند به جبران این کاهش کمک کند.