سیر ترشی یکی از انواع ترشیهایی است که طرفداران زيادی دارد. سیرهای قهوهای رنگ در سیر ترشی که بسیار نرم و خوشمزه بوده و عطر دلچسبی هم دارند. خواص سیر ترشی خانگی نسبت به مدل کارخانهای آن بسیار بیشتر است و برای اشخاص ابتلا به بیماریهای قلبی و فشار خون بالا موثر است اما به شرطی که در خوردن آن تعادل را رعایت کرد. سیر ترشی صنعتی طعمی شور دارد و به واسطه جوشاندن در سرکه، سیرهای آن قهوه ای رنگ میشود ولی خواص سیر ترشی خانگی که با گذر زمان رنگش تیره شده و طعم دلچسب و به یاد ماندنی پیدا کرده، بسیار بیشتر است. با این که اضافه کردن سرکه و نمک به انواع ترشیها از خواص مواد داخل آنها کم و در مدت زمان طولانی سبب ایجاد مواد سمی مانند نیترات (عامل بروز معده و کبد) در آنها میشود، ولی این مورد برای سیر ترشی خانگی وجود ندارد. از دیگر فواید سیر ترشی میتوان به ویتامینهای B ،C، پتاسیم، فسفر، آهن موجود در سیر اشاره کرد. این ویتامین B موجب کارکرد مناسب روده میشود. همچنین فسفر موجب در سیر ترشی در ازدیاد حافظه موثر است. ترکیبات گوگردی موجود در سیر زمانی که در طی فرآیند هضم قرار میگیرند، گازی تولید میکنند. این گاز وارد خون شده و سبب ایجاد بوی بد در دهان و سیستم تنفسی فرد میشود. یکی از فایدههای سیر ترشی بودار این است که با وجود این که دارای ترکیبات گوگردی است، ولی باعث ایجاد بوی تند سیر در فرد نمیشود. سیر خام را بعد از پوست کندن برای 30 دقیقه در معرض هوا قرار میدهند تا خواص درمانی آن فعال شود. در سیر ترشی هم خواص درمانی سیر به علت فرآیندی که دارد تا تهیه میشود، آزاد میگردند.