تلفن تماس: 09133608011
واتساپ: 09137429114
ساعات تماس از 9:00 صبح الی 20:00 شب
    Filters
    تنظیمات
    جستجو

    ماهی مالاتا

    ماهی مالاتا که به نام ماهی مالابیچ نیز شناخته می شود یکی از غذاهای سنتی بسیار خوشمزه قدیمی مرسوم در ناحیه شمال شرقی کشور از آستانه اشرفیه گیلان تا رامسر در مازندران می باشد و خاستگاه اصلی آن رودسر گیلان است. در گذشته برای تهیه این غذا فقط از ماهی سفید استفاده می شد اما امروزه از انواع ماهی های بزرگ مانند ماهی کپور دریایی، کپور نقره ای ، کپور معمولی، کفال، سوف و آمور نیز استفاده می کنند.

    :مواد لازم

    • ماهی سفید بزرگ: یک عدد
    • رب انار: دو قاشق غذاخوری
    • سبزی معطر: یک دسته شامل چوچاق ، نعناع، خالواش(خنش)
    • مغز گردو: ۲۰۰ گرم
    • گلپر: به مقدار لازم
    • نمک و فلفل: به مقدار لازم
    • طرز تهیه:
    • ۱. ابتدا ماهی را پاک کنید به این صورت که پولک های روی آن را گرفته و درون گوش های ماهی را خالی کرده، سپس داخل شکمش را اندکی چاک دهید تا محتویات درون آن را خالی نمایید.

      ۲. در ادامه ماهی را شسته و درون صافی گذاشته تا آب آن گرفته شود بعد با دستمال خشک نمایید.

      ۳. حالا سبزی های از قبل پاک کرده و شسته شده را که آب اضافی آنها خارج شده و خشک شده اند به همراه مغز گردو چرخ کنید.

      ۴. بعد از چرخ کردن گردو و سبزی ها آن را درون ظرفی بریزید سپس رب انار، کمی گلپر، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.

      ۵. در مرحله بعدی طرز تهیه ماهی مالاتا مخلوط آماده شده را داخل شکم ماهی ریخته سپس با نخ و سوزن تمیز شکم ماهی را بدوزید تا مواد خارج نشود. بهتر است سر و دم ماهی را به سمت هم آورده تا فرم گردی بگیرد.

    • ۶. بعد ماهی را داخل قابلمه مناسبی قرار داده سپس قابلمه را روی آتش زغال بگذارید و روی آن نیز آتش زغال بریزید و اجازه دهید ماهی با حرارت ملایم بپزد.

      ۷. در صورت تمایل می توان ماهی را در فر طبخ نمود. به این نحو که سینی فر را چرب کنید بعد ماهی را به پهلو درون آن قرار دهید. سپس سینی را در طبقه میانی فر با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت یک ساعت و نیم قرار داده تا طبخ شود. با این روش مشکل تهیه کردن زغال را نخواهید داشت.

      ۸. در مدتی که ماهی در حال پخت است سس مخصوص آن را آماده کنید.

      ۹. یک قاشق کره ذوب شده را با کمی زعفران دم کرده و آب انار مخلوط نمایید. بعد روی ماهی بمالید تا خوشرنگ تر گردد.

    • ۱۰. مرحله پایانی. ماهی مالاتا آماده شد. می توانید آن را به همراه برنج آبکش یا کته، باقلای مازندرانی ، ماست، سیر و ترب محلی سرو نمایید

    • جهت سفارش مواد مورد نیاز پخت این غذای خوشمزه از بخش زیر سفارش خود را ثبت کنید: