ماهی مالاتا که به نام ماهی مالابیچ نیز شناخته می شود یکی از غذاهای سنتی بسیار خوشمزه قدیمی مرسوم در ناحیه شمال شرقی کشور از آستانه اشرفیه گیلان تا رامسر در مازندران می باشد و خاستگاه اصلی آن رودسر گیلان است. در گذشته برای تهیه این غذا فقط از ماهی سفید استفاده می شد اما امروزه از انواع ماهی های بزرگ مانند ماهی کپور دریایی، کپور نقره ای ، کپور معمولی، کفال، سوف و آمور نیز استفاده می کنند.
:مواد لازم
۱. ابتدا ماهی را پاک کنید به این صورت که پولک های روی آن را گرفته و درون گوش های ماهی را خالی کرده، سپس داخل شکمش را اندکی چاک دهید تا محتویات درون آن را خالی نمایید.
۲. در ادامه ماهی را شسته و درون صافی گذاشته تا آب آن گرفته شود بعد با دستمال خشک نمایید.
۳. حالا سبزی های از قبل پاک کرده و شسته شده را که آب اضافی آنها خارج شده و خشک شده اند به همراه مغز گردو چرخ کنید.
۴. بعد از چرخ کردن گردو و سبزی ها آن را درون ظرفی بریزید سپس رب انار، کمی گلپر، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
۵. در مرحله بعدی طرز تهیه ماهی مالاتا مخلوط آماده شده را داخل شکم ماهی ریخته سپس با نخ و سوزن تمیز شکم ماهی را بدوزید تا مواد خارج نشود. بهتر است سر و دم ماهی را به سمت هم آورده تا فرم گردی بگیرد.
۶. بعد ماهی را داخل قابلمه مناسبی قرار داده سپس قابلمه را روی آتش زغال بگذارید و روی آن نیز آتش زغال بریزید و اجازه دهید ماهی با حرارت ملایم بپزد.
۷. در صورت تمایل می توان ماهی را در فر طبخ نمود. به این نحو که سینی فر را چرب کنید بعد ماهی را به پهلو درون آن قرار دهید. سپس سینی را در طبقه میانی فر با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت یک ساعت و نیم قرار داده تا طبخ شود. با این روش مشکل تهیه کردن زغال را نخواهید داشت.
۸. در مدتی که ماهی در حال پخت است سس مخصوص آن را آماده کنید.
۹. یک قاشق کره ذوب شده را با کمی زعفران دم کرده و آب انار مخلوط نمایید. بعد روی ماهی بمالید تا خوشرنگ تر گردد.
۱۰. مرحله پایانی. ماهی مالاتا آماده شد. می توانید آن را به همراه برنج آبکش یا کته، باقلای مازندرانی ، ماست، سیر و ترب محلی سرو نمایید
جهت سفارش مواد مورد نیاز پخت این غذای خوشمزه از بخش زیر سفارش خود را ثبت کنید: