زرشک پلو با مرغ بدون شک رایج ترین غذا در مهمانی های ایرانی است. راز تهیه زرشک پلو مرغ خوشمزه و خوش آب و رنگ در پیاز داغ فراوان و زعفران است. البته خیلی از شما دوستان در تهیه زرشک پلو با مرغ ماهر هستید و نیازی به این توضیحات ندارید. با این حال برای کامل بودن لیست دستورات آشپزی، ما در اینجا تصمیم داریم روش تهیه مرغ و همچنین زرشک پلو را به طور کامل با نکات و جزئیات بیان کنیم.
برای پخت مرغ مجلسی دو روش وجود دارد. در بعضی دستورها دیده شده که اول مرغ را در آب همراه با پیاز و ادویه میپزند و بعد سرخ میکنند. اما در روش دیگری که اینجا هم از آن استفاده شده ابتدا مرغ در کمی روغن تفت داده شده و تا حدودی سرخ میشود بعد همراه با پیاز داغ و مواد دیگری پخته میشود که سس آن را تشکیل میدهند. البته برای مرغ مجلسی سس باید بسیار کم و غلیظ باشد. در ادامه طرز تهیه زرشک پلو با مرغ را به صورت مرحله به مرحله با تصویر خواهید دید.
تکههای مرغ را کمی نمک بزنید، سپس در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
مرغ ها را داخل قابلمه بگذارید. پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس رب گوجه فرنگی ، آبلیمو ، نمک و فلفل اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید. این مواد را به همراه 2 پیمانه آب روی مرغ ها بریزید و در قابلمه را بگذارید و با حرارت ملایم اجازه دهید حدود 2 ساعت مرغ ها بپزند و سس غلیظ شود. 10 دقیقه قبل از اینکه مرغ را از روی حرارت بردارید چند قاشق زعفران دم کرده روی مرغ ها بریزید.
برنج را 30 دقیقه با آب و مقداری نمک خیس دهید. برنج را بشویید و با چند لیوان آب و مقداری نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. سپس آبکشی کنید ( برنج را باید زمانی آبکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت میفشارید مغز برنج کمی خام و اطراف ان نرم باشد ).
ته قابلمه روغن بریزید و ته دیگ دلخواه را بچینید. برنج آبکشی را داخل قابلمه بریزید. حرارت را زیاد کنید و وقتی برنج بخار کرد 1 پیمانه آب و کمی روغن را مخلوط کنید و روی برنج بدهید. سپس حرارت را ملایم کنید و دم کنی را بگذارید و اجازه دهید برنج دم بکشد.
زرشک ها را 30 دقیقه در مقداری اب ولرم خیس دهید. سپس آبکشی کنید. دو سه قاشق روغن کف تابه بریزید. کمی کره اضافه کنید و روی حرارت متوسط بگذارید تا کره آب شود. شعله را روی کمترین حالت ممکن تنظیم کنید و زرشک آبکشی شده را به تابه اضافه کنید. کمی تفت بدهید. سپس 1 قاشق زعفران دم کرده به زرشک اضافه کنید و از روی حرارت بردارید ( در صورت تمایل میتوانید 1 قاشق غذاخوری شکر به زرشک اضافه کنید تا طعم ترشی آن ملس شود).
برای سرو زرشک پلو با مرغ، برنج را در دیس بکشید و با برنج زعفرانی، زرشک و مرغ تزئین و سرو کنید.
– برای تهیه زعفران دم کرده زعفران را بسایید و با آب جوش مخلوط کنید و 15 دقیقه روی بخار آب ( مانند کتری ) قرار دهید تا دم بکشد.
– برای تهیه برنج زعفرانی مقداری برنج را با 2 قاشق چایخوری زعفران دم کرده و مقداری کره مخلوط کنید.
– در صورت تمایل مقداری خلال پسته و بادام به همراه زرشک تفت دهید.
– در صورت استفاده از خلال بادام، از نیم ساعت قبل آن را در آب یا مخلوط آب و کمی گلاب خیس کنید.
– در صورت استفاده از پسته و بادام آنها را بیش از چند ثانیه تفت ندهید چون رنگشان تیره میشود.
– موقع تفت دادن زرشک باید شعله خیلی کم باشد. قبل از این که زرشک شما باد کند و ظاهر زیبایش را از دست بدهید آن را از روی شعله بردارید.